Omiljena video igra od sada u Kući slavnih!

Izvor: youtube/screenshot

Pojavila se na Windowsu 3.0 davne 1990. godine, gde je služila kao dobra promocija tada još uvek svežeg koncepta – miša i poteza “drag and drop.” Od tada je Solitaire postao legendarna razbibriga koja je, zahvaljujući popularnosti operativnog sistema, trenutno instalirana na više od milijardu kompjutera širom sveta.

Nadležni relativno mlade institucije, osnovane 2015. godine – “World Video Game Hall of Fame”, odlučili su da tu zasluženu reputaciju nagrade, pa je od ovog meseca igra u kući slavnih, uz “Doom”, “Tetris”, “World of Warcraft” i “Legend of Zelda”.

Prilikom odluke o tome ko će se naći u kući slavnih u obzir se uzima nekoliko kriterijuma: rasprostranjenost, popularnost uprkos godištu i uticaj na druge igre ili čak na društvo uopšte.

Iz navedenog je jasno, a brojni zaposleni u ovdašnjim državnim preduzećima će se složiti, počast je više nego opravdana. Microsoft je ovaj naslov svojevremeno penzionisao (Windows 8.1), da bi ga u aktuelnoj verziji vratio gde pripada, uz “Hearts” i “Minesweeper”.

Izvor: DDL.rs

1 komentar

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*