Jeftina putovanja – top 10 sajtova za traženje povoljnog smeštaja

Fotografija: Pixabay.com

Ljudi koji često putuju koriste brojne trikove za pronalaženje povoljnih putovanja. Prava riznica korisnih fora i fazona su strastveni putnici sa dugim stažom i bogatim iskustvom. Kreiranje jeftinih putovanja je zanat koji se izučava godinama, a svaka destinacija donosi nova znanja.

Moje putničko iskustvo nije ni malo, a ni veliko. Rekla bih da je taman, uzimajući u obzir da imam (tek) 30 godina i da je više od polovine života, bar se nadam, predamnom. Obišla sam veći deo Srbije, oko 50 gradova u 15 zemalja na tri kontinenta.

Pred svako putovanje detaljno istražujem nekoliko stvari: znamenitosti i bitne karakteristike destinacije koju posećujem, izlete do okolnih mesta, trikove za praktična putovanja kada je pakovanje u pitanju, fore za ekonomična putovanja kada je reč o traženju povoljnog smeštaja i prevoza, jeftinih avio karata

Odmor sa decom ume da bude zahtevan, posebno ako su to putovanja sa bebom ili malim detetom. Meni su to najlepša putovanja i trudim se da budu bezbrižna. I zaista, svako dosadašnje putovanje je bilo savršeno i bez ikakvih problema.

Najbolji sajtovi za pronalaženje i iznajmljivanje povoljnog smeštaja

Kako pronaći jeftin i kvalitetan smeštaj? Ovu zagonetku pokušava da odgonetne veliki broj ljudi, te stoga ima i brojnih rešenja. Kombinovanje trikova i sajtova daje najpreciznije odgovore koji se kasnije mogu uporediti kako bi se dobilo najpouzdanije rešenje.

Spisak sadrži 10 koji su vrlo korisni za pronalaženje najpovoljnijeg i najrazličitijeg smeštaja (hoteli, hosteli, privatni smeštaj, privatne kuće, kampovanje i sajtovi za upoređivanje cena).

1. Booking.com je najpoznatiji i najkorišćeniji sajt za pretragu i rezervisanje hotelskog smeštaja. Pored hotela, moguće je rezervisati i ostale tipove smeštajnih objekata: apartmani, porodični pansioni, kuće za odmor. Na sajtu najpre tražim smeštaje sa oznakom „Današnja pametna ponuda“ i kod kojih je otkazivanje besplatno, a volim da pročitam i iskustva gostiju.

2. TripAdvisor.com je najveći sajt za putovanja. Benefit ovog servisa je što pored opisa hotela, postoje i opisi atrakcija. TripAdvisor pruža veliki izbor destinacija za putovanja i nudi savete miliona putnika, kao i alatki za rezervisanje koje proveravaju stotine web sajtova kako bi pronašle najbolje cene hotela.

3. Trivago.com je sajt koji objedinjuje 250 sajtova za rezervaciju hotelskog smeštaja, a ponudu čini preko milion hotela. Odličan sajt za proveru i upoređivanje cena smeštajnih jedinica i pronalaženje najpovoljnije ponude.

4. Expedia.com je online agencija, osnovana u sklopu Microsofta i prednjači naspam konkurencije kada su bukiranja individualnih putovanja u pitanju. Mogla bi i da se nazove servisom „3 u 1“ jer pored pretrage smeštaja, nudi mogućnost uzimanja avio prevoza i iznajmljivanje automobila. Ako uzmete neki paket, možete da ostvarite popust, odnosno da platite manje nego što biste platili da uzimate pojedinačno preko samih sajtova hotela, avio kompanija i rent-a-car agencija. Expedija je zgodna jer sve možete da obavite na jednom mestu.

5. Hotels.com nudi veliki izbor hotela, apartmana i hostela. Pruža mogućnost velike uštede (čak do 50% po smeštajnoj jedinici) i ima odlične programe lojalnosti (gratis noćenje) zbog čega je vrlo sajt vrlo privlačan ljudima koji često putuju.

6. Hotelclicks.com nudi odlične last minute ponude pa je vrlo moguće rezervisati smeštaj upola cene, a dostupni su i kodovi za popuste.

7. HotelsCombined.com je jedan od boljih sajtova za pretragu hotela. Da biste bili u toku sa popustima, pretplatite se na njihov newsletter.

8.  Hotels- Scanner.com vrši upoređivanje hotelskih ponuda sa preko 20 sajta i nudi opciju za uštede i do 70% prilikom rezervacije smeštaja.

9. HotelsTonight.com je aplikacija koja nudi smeštaj sa različitim popustima već večeras i to širom sveta.

10. LastMinute.com/hotels/ – u slučaju otkazivanja rezervacije nekih putnika dan ili dva pred put, cena sobe naglo pada.

Većina sajtova ne zahteva posebno predznanje, iako vam može delovati komplikovano. Dovoljno je da pratite svoj osećaj, fotografije smeštaja i broj zvezdica koje su ostavljali posetioci pre vas.

Za prave sladokusce u traženju povoljnog smeštaja, a pre svega za one koji često putuju, na mom travel blogu “Mamina putovanja” napisala sam tekst “Jeftina putovanja – sajtovi za pronalaženje povoljnog smeštaja” koji sadrži spisak sa preko 40 sajtova koji mogu biti izuzetno korisni za traženje povoljnog smeštaja i kreiranje jeftinih putovanja. Pre nego što date svoj novac, posetite što više sajtova. Kao što biste tražili više mišljenja za popravku svog auta, ili obišli nekoliko lokala kojima je posao servis mobilinih telefona. Uvek može jeftinije.

Izvor: jelenamilosevic.com

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*