Evo šta će se dogoditi ako svakog dana dižete noge u vazduh

Fotografija: Pixabay.com

Ova vežba neće uticati na vašu figuru niti će učiniti vaše noge lepšim, ali će vam pomoći da se bolje osećate i fizički i psihički. Evo koji su njeni benefiti i kako se ona pravilno izvodi!

Pronađite mirno mesto i izdvojite 10 minuta koje ćete posvetiti sebi. Obezbedite prostor koji će vam omogućiti da zatvorite oči i odmorite se.

Ako u isto vreme budete pričali na telefonu ili čitali i pisali poruke, nećete postići isti učinak, stoga uklonite sve što vam može odvući pažnju. Lezite na leđa, s bedrima udaljenim od zida 15 do 50 centimetara. Savijte noge u kolenima i oslonite se petama uz zid.

Ukoliko se bedra nalaze pod pravim uglom u odnosu na leđa, tada će zadnjica biti na pravilnoj udaljenosti od zida. Ispravite noge i oslonite se na zid stopalima. Ne savijajte noge u kolenima i opustite ih. Stavite jastuk pod glavu (ili leđa). Trebalo bi vam bude jako udobno. Zatvorite oči i dišite. Stavite jedan dlan na stomak, a drugi na srce.

Budite svesni svog disanja. Udišite brojeći do 2, a izdišite brojeći do 4. Zadržite se u ovom položaju 10 minuta zatvorenih očiju. Dišite i opustite se. Ova vežba će vas uvesti u stanje meditacije iako toga niste ni svesni. Osetitćete kako vaše telo i um zaranjaju u mir i dostižu harmoniju.

 

Izvor: DDL.rs

Budi prvi ko će komentarisati

Ostavi komentar

E-mail adresa neće biti objavljena!


*